Založ si blog

Objektívne, čo sme získali a čo sme stratili po 17. novembri 1989

Súčasná politická garnitúra v súvislosti s revolúciou 17. novembra 1989, tlačí  do hláv mládeži, iba samé chvály o  nejakej slobode.bez ohľadu na to, aby po 34. rokoch sa  urobila analýza čo pozitívne a čo negatívne pre Slovensko 17. november priniesol. Táto v súčasnosti už buržoázna politická špička na Slovensku preklamuje iba chválospevy po nastolení súčasného kapitalizmu a zatracuje bývalý režim socializmu ba dokonca vydala aj zákon vraj o“ zločineckom systéme“.  minulého režimu.

17. november nám priniesol:

1. Slobodu voľného pohybu občanov do zahraničia. Ale ako to v realite vyzerá? Ľudia, ktorí sú finančne situovaní si užívajú v zahraničí luxusné dovolenky, zazobanci a politickí papaláši si posielajú svoje deti do zahraničia študovať, naproti tomu chudobné deti nemajú ani na cestu, nie že by platili svojim deťom vybrané drahé školy. Papaláši ako Kňažko, Kollár, mnohí finančne situovaní herci a spol si idú do zahraničia vyhodiť z kopýtka, pozrieť si významné kultúrne predstavenia, zahrať si na Floride golf, a vychutnať si rôzne zábavky v New Yorku a podobne….. Naproti tomu  státisíce občanov Slovenska, ktorí stratili prácu po  tejto revolúcií doslova vyhnala ich bieda  opustiť svoje rodiny a vydať sa napospas za ťažkou a menej hodnotnou prácou kdekade v zahraničí. Takto biednemu slovenskému ľudu pomohol voľný pohyb občanov, ktorý priniesol 17. november. Povedzte politici aj túto pravdu mládeži, aby vedeli čo znamenal 17. november 1989.

2. Sloboda pohybu voľného kapitálu.  Ako to v skutočnosti funguje a ako to zamávalo so Slovenskom a najmä so Slovenskou ekonomikou.? Tak to si nalejme tu čistého vína. Tento voľný pohyb kapitálu položil slovenský priemysel, slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo a celú ekonomiku, včítane sociálnej sféry na kolená. Nútený prevod štátneho vlastníctva  do súkromných rúk sa za prvej vlády Mečiara a jeho vybraných aristokratov prešli následne všetky lukratívne podniky do vlastníctva zahraničných magnátov ako Východoslovenské železiarne, Duslo Šaľa. Chemlon Humenné,  Ružomberské papierne, Slovenská energetika, ktorú doslovne bývalý predseda vlády Dzurinda s Miklošom – jeho pobočníkom daroval Talianom, Všetky slovenské banky sa odovzdali zahraničným bankám, to isté sa urobilo s poisťovňami. Nezaujímavé  podniky sa zrovnali so zemou ako cukrovary, za spolupráce so západnými politikmi a firmami sa zruinovalo slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo, tým úmyselne sa znížil stav hovädzieho dobytka, čím sa zrušili mnohé mliekárne s cieľom dovážať mäso maslo, mlieko, syry i cukor, včítane takmer všetkých potravín. Nasúkali nám veľké množstvá do každého aj menšieho mesta supermarkety a Hornbachy či z Nemecka,Anglicka, Francúzska a pod. Slovensko takto prišlo o veľké penioaze, ktoré chýbajú ako v zdravotníctve, školstve, na financovanie diaľníc, na dôchodky a podobne. pri tom odliv peňazí do zahraničia a obrovské zisky bankám, zo lovenská robia chudobnú krajinu. To je len krátky výčet, no takto Slovensko pohybom voľného kapitálu prišlo o všetko a stalo sa závislou krajinou – kolóniou, ako hociktorá africká krajina, ktorú ovládol zahraničný kapitál.

Toto by ste mali vysvetľovať mládeži, ktorej podkladáte iba samochvály o slobode, ktorá v budúcnosti si tento problém bude musieť riešiť.. Takto vyzerá slovenská sloboda, na ktorú sa iba hrajeme pri voľbách.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.