Založ si blog

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku  a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek.  Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú odkázané nielen na potupnú prácu  služiek, ale aj na problematické cestovanie každých štrnásť dní, vláčiť sa s veľkými kuframi buď s náročným prestupovaním  pri použitím vlaku, alebo použitím cestnej dopravy. Práve týmto spôsobom sme zaznamenali za uplynulých 10 až 15 rokov mnoho  havárií, mnoho mrtvých, prípadne ťažko zranených matiek, manželiek, z ktorých sa už do svojich rodín a k svojim deťom nikdy nevrátia..

Hlavnou otázkou je  ale, kto za tieto obete slovenských žien, manželiek a matiek je zodpovedný? Nie to ten alebo onen nezodpovedný riadič auta, či kamiónu.

Za tento stav a mnohé úmrtia sú zodpovední predovšetkým naši politici najmä tí, ktorí zničili mnohé podniky fungujúce z bývalého režimu a ktoré dokázali za asistencie západného kapitálu zničiť a tak najmä v spomínaných krajoch zrušiť možnosti práce a tak donútiť národ slovenský z nutnosti sebazáchovy vybrať sa do zahraničia a hľadať hocakú menej hodnotnú prácu.  Pri tom množstvo slovenských politických sprostákov a zbohatlíkov, vychvaľujú tento režim a túto genocídu za vynikajúcu, s tým, že nášmu národu bolo umožnené cestovať do zahraničia. Samozrejme manželky zbohatlíkov a  politikov dosiahli výhody chodiť do zahraničia na luxusné nákupy dovolenky a ich deti posielať do zahraničných vybraných škôl s podporou štátu. Toto propagujú pre náš národ a vymývajú mozgy našej mládeži, ako dobre im pomohol  dnešný režim,, súčasný kapitalizmus, ktorý zobral prácu tisícim ľudí najmä v regiónoch Stredného a Východného Slovenska.

Tento stav po štrnganí kľúčov na námestiach nám priniesol práve tak vytúžený kapitalizmus. Je to vynikajúce však ?. že naše žienky musia chodiť do zahraničia za almužnu utierať zadky Rakušanom, Nemcom a podobne. Za ten čas aj doma niektoré ženičky robia slúžky v čínskych obchodoch, prípadne sú dlhodobo bez práce a rodiny trpia. Táto časť slovenského obyvateľstva spadá do 700 tisícovej datovanej chudoby na Slovensku. Mimo toho množstvo takýchto ľudí upadlo do stavu bezdomovectva, ktorým banky  zobrali strechu nad hlavou a to je taktiež vizitka toho nášho “ zlatého“  kapitalizmu.

Nikto za tento zvrátený stav nie je zodpovedný a takto to funguje už 30 rokov. Žiadne vyhováranie sa na počet ponúkaných pracovných miest. Je to iba štatistický blaf, nakoľko nie je možné, aby celé Východné Slovensko sa presťahovalo do Nitry alebo Bratislavy. Už ma prestali baviť tie hlúpe názory  politikov.

Od Mečiarizmu, cez Čarnogurskovcov, Dzurindovcov, až doposiaľ, každá vláda je za to zodpovedná už 30 rokov a je to jedno ktorá vláda je u moci. Každá z týchto vlád je vláda kapitalistická a vieme čo zaručujú. Čím ďalej, tým väčšiu  chudobu a na druhej strane nárast  milionárov. Tak sa nedivte, že naše žienky stále za prácou musia chodiť do zahraničia a takto zomierať, ničiť svoje rodiny a iné im neostáva.

 

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

Koho je to zásluha, že máme na Slovensku vyše 700 000 chudobných občanov a vyše 200 000 bezdomovcov?

21.11.2023

Kapitalistický systém vytvára podmienky pre neustály nárast miliardárov vo svete a podobne to vyzerá aj na Slovensku. Neustále sa roztvárajú nožnice medzi bohatstvom a chudobou. Kto z vás si myslí, že to je v poriadku? Kto je vinný za neustály nárast chudobných dôchodcov, za nárast chudobných rodín s malými deťmi, za nárast bezdomovcov a podobne. Nedá sa hovoriť o vine [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.