Založ si blog

Obnažené problémy kapitalizmu sa ukázali pred voľbami

Pri každej politickej polemike sa konštatuje, že za 30 rokov po nežnej revolúcii  Slovensko má obrovské problémy v zdravotníctve, tak isto v školstve, vo výstavbe diaľnic, nehovoriac o tom, že vyše 60 % potravin dovážame zo zahraničia. Slovenska ekonomika je rozvrátená, Slovensko je najchudobnejšou krajinou v EU a vyše 700 tisíc občanov Slovenska padlo do chudoby., neustále pribúda bezdomovcov. Množstvo ľudí odišlo zo Slovenska za hranice pre nedostatok práce, lebo kapitalizmus zlikvidoval nielen poľnohospodárstvo, ale celé hospodárstvo a došlo hneď na začiatku kapitalizmu k rozkradnutiu všetkého čo sa za socializmu vybudovalo. Vznikla slovenská buržoázia a tá ruinuje naše, slovenské hospodárstvo po každej stránke. .  .

Každý, kto má aspoň trochu niečo v hlave pochopí, že socialistické hospodárstvo predčilo kapitalizmus po rôznej stránke. Tu mnohí jedinci na socializmus nadávajú ako hlupáci, hoci v tomto režime nikdy nežili. Hlúpe mozgy pomenovali socializmus ako zločinecký režim, namiesto toho, aby tento kapitalizmus pokladali za vykorisťovateľský a zločinecký režim, ktorý vytvoril  boháčov a masu chudoby. Toto je podstatné čo znamená zločinecký režim. Len preto, že kolaborantov ako je Budaj a spol., ktorí kuli pikle proti ľudovej demokracii na Slovensku nechceli dať víza do zahraničia. Socializmus slovenskému ľudu neškodil, ale iba sa bránil proti západnému zločineckému imperializmu na čele s USA. .

Teraz množstvo ľudí ľutuje, že sa dali nachytať v roku 1989 pre štrnganie kľúčov. po námestiach. Neočakávajme nič dobré do budúcna. pri súčasnom režime.

Jedná poznámka k medzinárodnej súčasnosti len na okraj..  Požiadavka na vrátenie Krymu od Ruska Ukrajine nastane vtedy, keď USA vráti anektovaný Havaj naspäť Havajčanom a keď Anglicko  vráti Folklandy  Argentíne, Gibraltar Španielsku a množstvo ostrovov po celom svete..,  . .

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.