Založ si blog

Ospevovanie minulej šľachty súčasnými historikmi

Keď dnešný človek prezerá staré kaštiele, zámky a rezidencie, ktoré tu zanechala bývalá šľachta, obdivuje zariadenie, nábytok, obrazy drevorezby a ďalšie veľmi drahé veci, ktoré vlastnila bývalá šľachta. Nikto si však neuvedomuje, že tieto prekrásne diela vytvorili nie šľachtici, ale ruky pracovitých ľudí, ktorí nielen pracovali pre šľachtu, ale ťažkou prácou aj obetovali svoje zdravie a životy pre honosný život šľachty. Neprestávam sa diviť, že v rôznych televíznych diskusiách najmä historici ospevujú bývalú šľachtu, čo vlastne vytvorila pre dnešok. No zabúdajú na to podstatné, že takmer žiaden šľachtic sa nepodieľal na výstavbe týchto zámkov, kaštieľov, výrobe dobového nábytku, drevených ornamentov, sôch a obrazov, ale odborní robotníci a ich poddaní. Boli to veľmi drahé veci, ktoré šľachta vlastnila. No málokto si uvedomí, že všetok majetok nadobudli len tým, že na nich pracoval biedny ľud, ktorý mimo povinných prác na pánskom, odvádzal aj všetky dane pre príslušného pána a pri tom sám žil v chudobe. Dobre sa preto šľachte žilo bez práce, iba poriadali hostiny, poľovačky a bály v skvostných rezidenciách, ktoré vytvoril poddaný národ. Pri tom ešte historici oslavujú toho-ktorého šľachtica ako nejakého dobrodinca, ktorý vraj podporoval chudobných. Tak najprv od nich všetko zobral a potom sa chcel pohrať na dobrodinca, tak dal nejaké omrvinky chudobným, aby sa zaskvel v očiach iných ako nejaký dobrodinec pre chudobných. Bola to ale hnusná špinavosť vtedajšej vykorisťovateľskej triedy šľachtického rodu, ktorý si zároveň vymysleli nejakú modrú krv, čo niektorí blbci aj teraz tomu veria. Áno bola to krv vysatá z biedneho poddaného chudobného ľudu. Preto opovrhujem všetkými terajšími historikmi, ktorí ospevujú minulú šľachtu ako nejakých vzácnych ľudí pre tento svet. Bohužiaľ, teraz v dnešnom zriadení sa situácia opakuje. Zase šľachta sa obohacuje a žije z rúk pracujúcich a vykorisťovanie pokračuje ako za bývalej šľachty, ale inými metódami.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.