Založ si blog

Zadubenosť slovenského národa

Národ, už od od pradávna si vymýšľal rôzne predstavy o nadprirodzených silách, nakoľko ako z hľadiska nízkej úrovne vzdelania a poznania nevedel si vysvetliť bežné prírodné javy. Ešte nie je tak dávno, že si človek nevedel vysvetliť, čo znamená keď sa blýska, keď udrie hrom, prečo raz prší, raz je veľké sucho, že zem je guľatá a pod. Začal si vytvárať rôznych bohov. Bol to boh hromu, boh úrody, boh slnka, boh vetra, atď. Nevedomosť človeka naučila oh klaňať sa čomukoľvek. Nielen že si ľudia začínali vytvárať božstva, ale taktiež nejakých anjelov, diablov, satanov, zlých duchov. Značnou mierou prispievali a doposiaľ prispievajú k tomu rôzne sekty a náboženstvá. Aby veriaci boli pod kontrolou duchovenstva, zavše im hrozia bohabojnosťou, spoveďou z tzv. „hriechov“ a pod podmienkou rôznych pokút sa veriacim vyhrážajú a nútia žiť podľa ich predstáv. Nikdy nikto žiadneho anjela, alebo diabla, či nejaké nebo, alebo peklo nevidel, lebo takéto niečo nikdy neexistovalo, len cirkevní hodnostári potrebovali vytvoriť pre veriacich nejaké bludné predstavy, ktorými by niekoho velebili, zatracovali, prípadne zničili a dosiahli svoju moc nad veriacimi. Náramne to vyhovovalo najmä v stredoveku, keď pokiaľ sa niečo priečilo tendenciám duchovnému kléru, tak neváhali vraždiť, mučiť, upaľovať, (príklad Ján Hus, bosorky, Galileo Galilei a podobne.) Len nie je tak dávno, keď veriaci národ musel duchovným platiť za odpustky. Doposiaľ predstavitelia cirkvi uplatňujú nezmyselnú spoveď, kde sa vyhrážajú veriacim rôznymi bezvýznamnými pokutami. Premieňajú obyčajnú vodu na nejakú svätú a chodia kropiť, akože vysväcovať rôzne pokrmy, domy, stavby, dokonca zbrane vojskám!!! Ako sa národ zosmiešňuje v dnešnom 21. storočí a všetko to divadlo a mámenie ľudí majú na svedomí horlivci, cirkevní fanatici a duchovní, ktorí vodu kážu a víno pijú. Keď počúvate pozorne kázne niektorých kňazov, tak zistite aké množstvo bludov počujete za krátky čas. Ja sa divím, že títo, možno povedať, že vzdelaní ľudia sú od malička tak nainfikovaní a žijú vo svojej bubline tak, že nevedia a nevidia nič iné, len to, čo sa za mlada naučili. Dennodenne opakujú tie isté veci. Nemajú o čom hovoriť, len ako nás Boh miluje. Ale to, že sa deje nevraživosť a vojny v národe, to o milovaní nič nehovorí. Tu však použijú nejakého diabla, ktorého podľa katechizmu Boh stvoril skôr ako človeka, keď mu zakázal jesť zo zakázaného stromu. Čo sú to za bludy? Cirkev ako bohatá inštitúcia namiesto toho, aby nedovolila v štáte vytvárať masu chudoby, ale iba za chudobu sa modlí, prípadne chudobným dáva nejaké omrvinky vo forme charity. To je úlohou cirkvi? Cirkev má abnormálne majetky a dopustí aby národ žil v bahne chudoby? Všetko je len farizejstvo.
Od určitého času, sa cirkev a najmä veriaci zaoberajú rôznymi zjaveniami. Veriaci národ preto, že je veriaci sa chodí klaňať vymysleným miestam a zo sádry vyrobeným sochám. Na upevnenie moci cirkvi duchovní to protežujú a organizujú rôzne púte, aby čím viac mali svojich ovečiek. Dokedy národ bude veriť nejakým vymysleným zjaveniam? Osobitne svoje dogmy a nezmyselné aktivity cirkev vštepuje od malička v školách deťom, aby upevňovali svoju pôsobnosť a svoju nadvládu nad veriacimi, lebo ohýbajú deti na svoju stranu od útleho veku. Presne takto robia moslimovia, keď deti povinne učia korán naspamäť a v dospelosti s požehnaním Mohameda aj vraždia nevinných ľudí. To isté sa v staroveku dialo u kresťanov.
Postupne sa vytvárali, resp. vymýšľali rôzne druhy modlitieb. Duchovenstvo a politici ako cirkevní fanatici uzavreli s Vatikánom zmluvu, aby na Slovensku vznikali čim viac cirkevné školy a učili deti vyznávať cirkevne zásady a samozrejme učili deti sa modliť. Keď počúvate, ako mníšky v kláštoroch, alebo na púti napr. vo Fatime celý deň omieľajú opakovane to isté, je to na zamyslenie či ten národ je vôbec príčetný. Voľakedy, ba aj teraz jestvuje názor veriacich, že ten kto je nepokrstený, je nejaký barbar a vraj sa nedostane do neba. Farári majú príkaz nezosobášiť mladomanželov, ktorí chcú obrad v kostole, pokiaľ nie sú pokrstení. Pred časom sa tradovalo, že nesmú sa mladí ľudia sobášiť, keď nie sú rovnakého náboženstva. Vidíte, akú pliagu robí náboženstvo s národom? Čím ďalej tieto predsudky sa ignorujú, lebo národ je už kultúrne vyspelejší. Slovenský národ je naočkovaný a tak zmanipulovaný duchovenstvom cirkvi, že byť kresťanom je niečo významné. Čo na to povedia milióny Indov, Číňanov, Arabov, Židov a občanov iných štátov, kde kresťanstvo neexistuje? Tí nemajú právo podľa kresťanov ísť do nejakého neba? Len my sme tí najdôležitejší, lebo sme kresťania? Ten, kto nie je kresťan na Slovensku je podľa duchovných považovaný za druhotriedneho občana? Preto si politické strany dávajú do svojich názvov kresťanské názvy len aby bodovali u veriacich s cieľom dostať sa do vládnej politiky? Je to farizejstvo a možno konštatovať že je to zneužívanie náboženstva, čiže špinavosť. Dokedy tento národ bude ešte tak zadubený, že bude podliehať bludom?

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.