Založ si blog

Prečo slovenské poľnohospodárstvo živorí

Rozpad poľnohospodárskych družstiev bol katastrofálny omyl za vlády politických primitívov po roku 1989. Naše poľnohospodárstvo za socializmu bolo na vysokej úrovni a Slovensko bolo v potravinách sebestačné. Je nielen zaujímavé, ale absurdné, že Slovensko musí dovážať prevažnú väčšinu potravín zo zahraničia. Je na výsmech všetkým vládam za 30 rokov, že dovážame takú mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľu, ktoré voľakedy čerstvé hneď z poľa išlo do polievky. Keď Slovensko bolo veľmoc na pestovanie jabĺk, hrušiek, slivák, čerešní, jahôd a ďalšieho ovocia, ktoré sme aj vyvážali, teraz všetko dovážame. Také hospodárenie dokázali zbabrať naši slávni novodobí politici.
My sme mali niekedy vynikajúcich odborníkov nielen pre poľnohospodársku výrobu, ale aj pre potravinársky priemysel, ale všetko novodobí „múdrci“ zlikvidovali a prispôsobili sa príkazom západu a Bruselu, kde sme mali určené také obmedzenia výroby, aby sme museli kupovať od Nemcov, Španielov, Hollanďanov, Taliánov a ďalších štátov, dokonca cesnak z Číny a podobne. Dokedy to na Slovensko príde, je už polovica zhnité, alebo plné obsahu dusíka, čo je tak akurát na chorobu našich občanov. Rapídne sa obmedzil chov kráv, samozrejme Nemci to využívajú a tak maslo permanentne dovážame z Nemecka. A nielen to, ale máme tu nemecké supermarkety ako Kaufland a Lidl, ktoré uprednostňujú nemecké potraviny na našom trhu.
Z dôvodu neobmedzeného pohybu kapitálu slovenskú pôdu okupujú a prenajímajú západné poľnohospodárske firmy, najmä Hollandské, Dánske a Taliánske a hlúpy slovenský národ im pôdu odovzdáva ako nejakým spasiteľom, akoby sme nevedeli sami dorábať potraviny. Tí tzv. latifudisti dostávajú ešte naviac od štátu dotácie, tak sa zo Slovákov dokonca smejú, akí sme hlúpi. Tí statkári, aby splnili nejaké podmienky, chovajú iba niekoľko kráv a dotáciami sú maximálne zvýhodňovaní.
Pri tom je potrebné povedať najpodstatnejšiu vec, a to, že pestujú na obrovských hektároch najmä repku a kukuricu, čo výhodne speňažujú ziskami na západných trhoch. Vzhľadom k tomu, že pôda nie je ich, s pôdou hazardujú, nakoľko poľnohospodárska zásada je štrukturálne striedanie plodín, aby sa pôda neznehodnocovala monokultúrami.
V neposlednej miere výrazne došlo na Slovensku po roku 1989 k obmedzeniu chovu oviec a kôz. Brusel zneužíva tento stav tak, že namiesto vypásania lúk a pasienkov, platí za kosenie, čo vytvára umelo tento systém, aby sa obmedzil chov týchto zvierat. Mimo toho zo Slovenska po roku 1989 bol značný odpredaj do Talianska množstva oviec a jahniat za smiešne ceny.
Preto sa nedivím, že slovenskí poľnohospodári sa búria proti podrazovým politickým a vládnym pravidlám, ktoré nie sú v záujem slovenského ľudu. Dokedy slovenské poľnohospodárstvo bude takto živoriť?

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.