Založ si blog

Klam o zločinoch socializmu na Slovensku

Akým právom každý sopliak, ktorý nezažil  obdobie socializmu v Československu ohovára ho a nazýva ho nejakým zločineckým?  Ja som vlastne žil ešte za bývalého Slovenského štátu, za celé obdobie socializmu a teraz 30 rokov terajšieho kapitalistického systému, môžem  s čistým svedomím konštatovať, že  najväčší zločinecký systém je jednoznačne kapitalizmus. Nakoľko je to triedny systém, ktorý zbedačil národ a uvalil ho do obrovskej chudoby.

Socialistický režim ako režim beztriednej spoločnosti dával každému prácu, každému bývanie, právo na slušný život bez žobrania a nepoznali sme čo je to bieda a slovo bezdomovec. Ja osobne bol som bežným občanom, pracovníkom ako každý iní, žiadnym členom nejakej strany, cítil som sa slobodne a bol som aj so svojou rodinou šťastný, že žijem v takejto spoločnosti. Zdravotníctvo i školstvo bolo na vysokej úrovni. Vzhľadom k tomu, že žiadne peniaze nešli do súkromných vreciek nejakých súkromných vlastníkov, všetky príjmy boli príjmami štátu a preto školstvo, zdravotníctvo, včítane liekov boli zdarma a štát pre pracujúcich poskytoval množstvo rôznych výhod, o ktorých sa nám teraz ani nesníva., Toto špinavci pokladajú dnes za zločin.?!!!

. Za Slovenského štátu pod každým kostolom v mestách i na dedinách posedávalo stovky  žobrákov bez nôh a rúk, slepí i hluchí a prosili o skyvu chleba, aby nezomierali od hladu.  Teraz za posledných 30 rokov opätovného kapitalizmu desaťtisíce  bezdomovcov sa potuľuje po mestách,  vyberá zbytky potravín  z odpadkových košov, prípadne žobre na ulici a v zime za mrazov spáva na ulici. Mimo toho množstvo chudobných rodín nemá prácu, s deťmi živorí  niekedy je aj bez jedla. Toto nazývajme  zločinecký režim, ktorý sa deje iba za kapitalizmu. A ešte toto nazývate demokracia?

Ako sa hovorí, že keď sa les rúbe, aj triesky padajú. Každá revolúcia, každá vojna vyvoláva povojnové a porevolučné situácie, ktoré sú poznamenané odstránením všetkého zlá, ktoré bolo napáchané za predchádzajúce obdobie. Či neviete, že  po skončení francúzskej buržoáznej revolúcie bol  zavraždený dovtedy najmocnejší francúzsky kráľ i s kráľovnou a robili sa čistky s francúzskou šľachtou? Represálie sa robili po II. svetovej vojne ako s nemeckými fašistami, tak aj s protinárodnými živlami v Sovietskom zväze, taktiež aj v každom štáte, s tými kolaborantmi, ktorí prisluhovali zločincom..

Keď sa v Československu po II. svetovej vojne nastolila ľudová demokracia, množstvo dovtedajších predstaviteľov buržoázie za asistencie tzv. „Slobodnej Európy“ bojkotovalo ľudovodemokratické zriadene. Vykonávali  rôzne podvratné akcie pre navrátenie kapitalizmu. Veľkú rozvratnú úlohu zohrala aj samotná cirkev. Týmto elementom nevoňala beztriedna spoločnosť. Za pomoci západu sa mnohí snažili rozvrátiť ľudovú demokraciu, čiže vládu ľudu. Za dokázané nepriateľské akcie proti ľudu, muselo sa pristúpiť aj k niektorým súdnym akciám pre zradu národných záujmov.

Znárodnenie majetkov a zrovnoprávnenie  národa v roku 1948 boli vyriešené všetky krivdy páchané na vytváraní majetkov bohatých a s tým vytváraní chudoby za kapitalizmu. Vlastnícke  vzťahy a doména bohatých nad chudobnými prestala existovať. Každý človek bol zamestnancom štátu  a štát vytváral všetky podmienky preto, aby každý človek bol hodnotený ako rovný s rovným. Kto sa vzoprel proti týmto národným hodnotám, samozrejme musel počítať aj s určitými následkami. Lenže terajším potomkom bývalej buržoázie, ktorí sú v dnešnom parlamente táto rovnosť prekáža, preto jednak bojujú za navrátenie majetkov tak ako aj cirkev a osočujú socializmus bezdôvodne označujú ho za nejaký zločinecký. Je priam nepochopiteľné, ba smiešne, že takými hyenami sú predovšetkým mladí, ktorí nikdy nezažili obdobie najdemokratickejšieho a najhumánnejšieho režimu na svete ako bol doposiaľ  socializmus.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.