Založ si blog

Príroda to vie riešiť sama

Doposiaľ sa uskutočnilo toľko rôznych samitov, zasadnutí na úrovni OSN, odznelo množstvo rôznych diskusií o tom, ako predchádzať zamorovaniu ovzdušia a tým aj otepľovaniu zemegule. Fabriky chrlia aj naďalej splodiny, lode brázdiace po oceánoch zanechávajúce za sebou splodiny nafty, množstvo aut a kamiónov premávajúce aj naďalej po cestách celej zemegule, nespočetné milióny lietadiel krížiace oblohu, chrliace dymovú clonu z leteckého benzínu nad našimi hlavami každú minútu, atď, atď.
Zrazu príde náhodný prírodný element – koronavírus, ktorý zavládne nad aktivitami ponáhľajúceho sa sveta, borením sa ľudí chamtivosťou za peniazmi, snahou podnikavcov o extrémne ekonomické výsledky, úžasným bojom za dosiahnutie maximálnych ziskov, atď., atď. Obmedzuje sa výroba v rôznych fabrikách spôsobujúcich exhaláty, obmedzuje sa automobilová doprava, dáva sa stop mnohým leteckým linkám a znižuje sa množstvo smogu.
Zrazu vedci konštatujú, že ubúda ozónová diera nad zemeguľou, ovzdušie sa stáva čistejšie a zdá sa, že to ovplyvní topenie sa ľadovcov a otepľovanie zemegule.
Naproti tomu, že americký prezident Trump ignoroval Parížsku dohodu o zmene klímy, že stále prehlasoval „Amerika first“, dnes sa musel skloniť pred nástrahami moci prírody koronavírusu.
Príroda si musela sama zariadiť a pozastaviť ten prehnaný šturm, kde svet ženú v poslednom období do záhuby najmä nenažrané nadnárodné kapitalistické spoločnosti, len aby dosahovali svoje miliardy. Tu nastáva otázka. Kde sa vlastne ten svet ženie?. Vždy každému je málo miliardy, potrebujú bilióny, trilióny? Kedy skončí tá bohapustá chamtivosť? Keď nevie riešiť problémy existencie zemegule chamtivá ľudská spoločnosť, tak to musí v konečnom dôsledku vyriešiť sama príroda.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.