Založ si blog

Kto vytvoril nádherné šľachtické a sakrálne sídla, umelecké diela a rôzne skvosty z minulosti?

V súčasnosti žasneme nad majstrovskými dielami vytvorenými z minulých storočí. Obdivujeme rôzne hrady, zámky, kaštiele, katedrály s výzdobou umeleckých sôch a malieb, drevorezbárske skvosty, zlaté  kočiare pre šľachtu a duchovenstvo,  rôzne umelecké záhrady pri zámkoch, šľachtické paláce a mnoho rôznych skvostov, čo v dnešnej dobe si ani nevieme predstaviť kto  to všetko urobil. Historici nám opisujú ako ten a onen panovník či šľachtic“ vraj“ dal urobiť to, či ono.  Samozrejme to pripisujú všetko vtedajšej šľachte.  No ktorý šľachtic išiel murovať svoje sídlo? Ktorý šľachtic si sadol k rezbárskemu stolu a pílil drevo? Ktorý šľachtic išiel maľovať kostolné sakrálne maľby? Ktorý šľachtic v sklárskej dielni fúkal sklo? Ktorý šľachtic išiel do kováčske vyhne urobiť z kovu nejaký umelecký predmet? Odpoveď je, že žiaden. Nebol to žiaden šľachtic. Všetko to, s čím sa šľachta pýšila a teraz my obdivujeme, urobila to ruka bežného pracujúceho človeka, ako umelca, ktorý buď pod hrozbou, alebo za nejakú odmenu vytvoril ohromné svetové skvosty.  Keď teraz počúvam z úst historikov ako pripisujú všetko tomu, alebo onomu šľachticovi, tak klamu tento národ. Šľachta akurát tak zdierala ľudí úmornou prácou na pánskom, bohatla z chudobných poddaných. Poriadaním bálov i hostín, poľovačiek a  sa zabávala a užívala si luxusný život.Posledne som videl čo všetko zdobilo Olomoucku šľachtu a olomoucké arcibiskupstvo.. Arcibiskup vlastnil zlatý kočiar s obrovskou výzdobou a mal udelené výsadné právo používať do záprah 6 párov koní. Žil v prekrásnom šľachtickom sídle a užíval si nádherný život. Pri tom sluhovia žili pod ľudskú úroveň a spali v stajni s dobytkom. Samozrejme, to bolo s“ cirkevným poriadkom“ ? Toto boli šľachtické a cirkevné hodnoty? Tak šľachta a duchovenstvo zneužívali národ.

Dnes máme obdobnú situáciu ako v stredoveku, akurát šľachtu novodobú, keď pracujúci ľud otročí na terajších mocipánov.

Kto teraz drie vo fabrike na výrobu aut,  kto buduje mrakodrapy, mosty, diaľnice, vodné diela, elektrické siete  a podobne? Myslite si, že novodobá šľachta,,majitelia fabrík, supermarketov, luxusných bývaní, mercedesov , jacht, či majitelia bank a poisťovní ? Kdeže tí si akurát užívajú luxusný život ako voľakedy ich šľachtickí predchodcovia. Historici budú hlásať, že tento, alebo onen historický komplex, či mrakodrap, chýrny  hotel  alebo nejaký monument dal postaviť príslušný zbohatlík, či známy novodobý politik.

Tie všetky novodobé diela  sú výsledkami  práce  vedcov, inžinierov, umelcov,  rôznych tvorivých síl, umu a driny pracujúceho ľud a nie ľudí, ktorí vložili akurát nakradnuté peniaze.. Hovorme národu čistú pravdu a neklamme národ. Tvorcovia hodnôt boli a vždy bude iba pracujúci ľud. .

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.