Založ si blog

Kapitalizmus je triedna spoločnosť, preto nie je tu demokracia, čiže vláda ľudu, ale vláda bohatých.

Čoraz viac silnie hlas národa na verejných sieťach o prinavrátenie dobrého  socializmu.  Mnohí ľudia, samozrejme  najmä tí skôr narodení si spomínajú na časy, kedy československý národ v čase socializmu si žil slušný život bez kadejakých stresov, podvodov a bláznivou honbou  a šialenstvom za majetkami. Rovnosť medzi ľuďmi bola predovšetkým v tom, že každý občan bol zamestnanec buď podniku alebo štátu, nikto nebol majiteľom súkromného podniku, lebo súkromné podniky neexistovali..

Lenže v súčasnom kapitalizme na Slovensku sa vytvorili triedy, kde  trieda bohatých,ktorá tvorí  cca 5 %  obyvateľstva oblepená obrovskými majetkami väčšinou nadobudnutého nekalým spôsobom a ktorá si užíva v plnej miere plody kapitalizmu.. Je to všetko na úkor ostatného obyvateľstva Slovenska.

Ďalšia nižšia trieda, ktorá tvorí cca 20% obyvateľstva, je tzv. stredná trieda, vlastníkov  doplnkovej výroby,väčších  obchodov a služieb i dosadených intelektuálov na určité posty do podnikov, bank a poisťovní. Táto trieda vzhľadom na jej ambície drží stranu väčšinou bohatým.

Najmasovejšia je trieda vykorisťovaných pracujúcich, malých obchodíkov a služieb, včítane občanov, ktorí sú bez práce v celkovom rozsahu cca 75 % obyvateľstva. Táto trieda pracuje na majiteľov firiem, v drvivej väčšine za mzdu, ktorá sotva stačí na vyžitie rodiny, prípadne žije zo sociálnych dávok, ktoré nestačia na živobytie.    V kapitalizme existuje známa zásada udržiavať určité  %  ľudí  bez práce,  t. j. za účelom väčšieho dopytu po práci, aby sa zamedzilo nárastu miezd, ale  pre väčší nárast ziskov majiteľov..

Za takého stavu v kapitalizme existujú rôzne politické zoskupenia,  ktoré v zásade sa delia na pravicu  s presadzovaním výhod pre bohatých a tzv. sociálnu ľavicu, ktorá sa snaží z toho kapitalistického koláča ukrojiť nejaké zvyšky pre ľudové masy pracujúcich. Nedá sa tu hovoriť o čistú ľavicu, lebo ľavica háji záujmy vlády ľudu a nie vlády bohatých. Videli ste aby v USA vládol ako prezident nejaký chudobný občan? Väčšinou  sú to buď milionári, alebo miliardári. Tak čo myslite, títo sa starajú o nemajetný a bežný národ? Vraj to nazývajú demokraciou, lebo voľbami raz vyhrá jedna strana, inokedy druhá. No vždy je to to isté, nakoľko vládne ten istý kapitalizmus, čiže vláda kapitálu,  a nie vláda ľudu.  Vláda ľudu čiže demokracia je nie vláda boháčov.. Politici vám iba vymývajú mozgy, aby zastreli vládu boháčov nad národom.

Čistá demokracia bola iba za socializmu, keď nie prejav volieb určuje čo je to demokracia, ale skutočné fungovanie štátu pre potreby bežného človeka, nie iba pre boháča. Premietnuť potreby ľudu do praxe, to je úloha ľavice. Lenže tzv. sociálna ľavica v kapitalistickom ponímaní, je iba odtrhnúť nejaké omrvinky od boháčov a prerozdeliť ich k masám národa.

Nikdy nebude žiadna demokracia v žiadnom kapitalistickom  štáte, pokiaľ bude existovať súkromné vlastníctvo, lebo tento systém je triedny systém, a rozdeľovaním ľudí do tried s demokraciou nemá nič spoločné. Demokraticky je treba žiť a nie iba voliť menšie zlo, ako na Slovensku sa praktizuje už 30 rokov a stále je to horšie. ..   .

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.