Založ si blog

Ako vznikajú slovenskí boháči a slovenská šľachta.

Za čias „mečiarizmu“ sa prideľovali lukratívne podniky priamou privatizáciou od buka do buka darom samozrejme “ svojím „. Tak napríklad vznikol mecenáš, boháč R e z e š a následne jeho rodina slovenskou šľachtou. Nebol to iba Rezeš, ale množstvo súčasných boháčov. V súčasnosti už niekoľko rokov t. j. od čias prideľovania eurofondov vznikajú ďalší boháči a ďalšia slovenská šľachta. Uvediem iba malý príklad: Dve mladé dievčiny požiadali o eurofondy a štát o dotáciu na výstavbu súkromného centa pre opatrovanie seniorov. Pozrite sa ako tieto dievčatá brali peniaze.
– Celkové náklady na výstavbu 1,390 000 eur
– Z toho dotácia – európske fondy rozvoja 1,178 000 “ čo je 85 %
– zo štátneho rozpočtu – dotácia 138 000 “ čo je 10 %
– vlastné prostriedky 76 000 “ čo je 5 %
Čiže podľa najnovších pravidiel vám postačuje iba 5 %, čiže 76 000 eur na to, aby ste prišli k majetku 1,390 000 eur . Tie peniaze zákonite musia chýbať ako v školstve, zdravotníctve, na dôchodky atď. Predstavte si o aké sumy boli dotované také firmy ako napríklad obrovská fabrika Stredoslovenské papierne Ružomberok a ďalšie firmy v rámci celého Slovenska. Tak sa rodili a rodia slovenskí boháči a slovenská šľachta na úkor množstva chudobných ľudí na Slovensku. Toto sa nazýva sociálny štát? a demokratické princípy? Tu vidíte, ako legálne sa okrádajú ľudia na Slovensku. Vôbec nezáleží odkiaľ sú peniaze, ale to, ako a komu sa prideľujú. To by sa podnikalo čo ? Máte za rok taký kapitál o ktorom sa vám nesnívalo. Tí zbohatlíci samozrejme, že si vychvaľujú tento systém do neba. Ale sú to peniaze všetkých nás, ktorí žijeme v tomto štáte, ale ťažia z toho iba poniektorí.
V 90. rokoch keď bežný smrteľník chcel podnikať, tak si musel zobrať úver na celé podnikanie s 20 % úrokom. Samozrejme, že pokiaľ tento úver aj s úrokmi splatil, tak sa dostal na mizinu. To sú pomery čo? Takéto pravidlá je treba zastaviť, nakoľko z našich peňazí bohatnú ľudia možno blízki vládnym papalášom. Spravodlivé by bolo, že kto chce podnikať, tak nech platí výstavbu a celé podnikanie zo svojich prostriedkov, alebo nech si zoberie na podnikanie úver ako množstvo iných podnikateľov.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.