Založ si blog

Výsmech dôchodcom, že nie sú peniaze

Tak ako z vystúpenia ministra Richtera i z článkov uverejnených na internete sa dozviete „vynikajúcu správu“, ako dôchodcovia si vraj „prilepšia“ v rok 2020. púhymi 9 eurami. Smiešne, však? .Ako sa Richter začne vystatovať, mohol by sa hanbiť uvádzať takú sumu. Je to skutočne almužna, keď si porovnáme úpravy patov politikov o 1000 až 1500 eur mesačne?!!! Má ten človek nejakú súdnosť, namiesto očí asi len diery v hlave. Stále sa bedáka, že vraj odkiaľ zoberieme peniaze na zdravotníctvo, školstvo, dôchodky a pod. Ja vám poviem kde sú peniaze.
– Máme 8 žúp, kde každý župan má mesačný príjem vyše 8 000 eur a každý z vedenia župy po 5 000 až 6 000 eur(viď Banskobystrickú župu), tak za rok platíme iba na platy župana a jeho skupinu ročne 1 milión 100 tisíc eur.
– Máme 79 okresov, kde mesačné platy iba primátorov sa pohybujú od 5 do 7 000 eur. Tak keď iba ich príjmy spočítame, tak ročne to predstavuje cca 5 miliónov 700 tisíc eur. Kde sú ostatné príjmy administratívnych krýs, ktoré si iba kávičkujú na mestských úradoch.
– máme 150 poslancov v NR, kde každý má jedného, alebo dvoch asistentov. V priemere má každý vyše vyše 5 tisíc eur mesačný príjem. Keď prirátame vrchných papalášov, tak ročne nás to vyjde vyše 10 miliónov eur.
– Keď do parlamentu sa dostane cca 8 až 10 strán a jednotlivé strany dostanú od štátu od jedného po 16 miliónov eur, tak ľudia, daňoví poplatníci zaplatia stranám vyše 80 miliónov eur. Podotýkam, kto nastavil takéto pravidlá? Keď každá strana, ktorá ide do volieb, lebo chce vládnuť, nech si platí zo svojich a nie zobrať si naše peniaze.
– Keď zoberieme príjmy prezidentov rôznych firiem, riaditeľov, námestníkov, dozorné orgány a podobných papalášov, ktorí si určujú 8 až 10 tisícové mesačné príjmy, tak sa vám hlava z toho zakrúti, aké sumy sa nazbierajú. Zlaté padáky 180 000 eur odmena a podobne?
– Keď zoberieme odliv peňazí do zahraničia bankami, poisťovňami, supermarketmi, priemyselnými, poľnohospodárskymi, potravinárskymi a ostatnými firmami, tak dochádzame k miliardovým hodnotám
– Keď pripočítame rozkrádanie a rôzne korupčné prípady, tak ďalšie miliardy odchádzajú do neznáma.
Nedá sa tu vymenovať všetko, ale tento štát nefunguje dobre a z uvedených a ďalších dôvodov živoria naši dôchodcovia s 300 eurami na mesiac, živoria matky s deťmi, zvyšujú sa počty bezdomovcov a vyše 60 % slovenského národa žije v chudobe.
Peniaze sú, ale ich rozdeľovanie je nespravodlivé. A nielen to, ale v tomto štáte je totálny chaos v každej oblasti.
O akých demokratických hodnotách a demokratickom systéme tohto štátu hovoríme?
Dokedy ešte slovenský národ bude trpieť tejto pliage?

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.