Založ si blog

K čomu má Slovensko europoslancov?

Slovenskí politici a slovenské média kritizujú našich občanov, že zo všetkých štátov Európskej Únie Slovensko v eurovoľbách má percentuálne najnižšiu účasť. Mám ten názor, že slovenskí europoslanci v európskom parlamente nič neznamenajú. Ja denne sledujem politický vývoj na Slovensku i v rámci Európy a nestretol som sa s tým, aby naši poslanci niečo pozitívne priniesli pre Slovensko.
Po prvé, sila našich 13, či 14 poslancov znamená v európskom parlamente veľkú nulu. Nemci a Francúzi, prípadne Španieli, alebo Taliáni nás tzv.(preštia), resp. prehlasujú bez problémov. Tak k čomu je to? Však počtom je ich značný nepomer k slovenským a podobným malým štátom.
Po druhé, poslanci neriešia problémy Slovenska ako štátu. Sú to zmiešanci podľa politických strán a každý z nich je vsunutý do nejakej frakcie, ktorá každá z nich presadzuje iba stranícke zámery, resp. zámery tej-ktorej frakcie, ako napr. demokrati, socialisti, neoliberali a pod. Tu sa záujmy Slovenského štátu strácajú, nakoľko sú prednostné stranícke a frakčné. Aj tu je diktát veľkých štátov. Tak čo vlastne my hľadáme v európskom parlamente, keď sme tam iba nejakí podnájomníci?
Po tretie, videli ste niekedy, aby europoslanci nášmu národu skladali nejaké účty, alebo ste videli v televízii čo presadzujú a čo riešia? Ide im najmä o luxusné platy okolo 15 000 eur na mesiac a ešte k tomu za každodennú účasť 284 eur, to je viac ako ktorýkoľvek dôchodca má na Slovensku za mesiac.
Po štvrté, kto je to vlastne Európska únia, keď stále sa poslanci odvolávajú na to, že Európska únia sa takto, alebo onak rozhodla. Kto je vlastne ten kto uskutočňuje tento diktát? Naši poslanci nie sú to? Či kto to je? Však Slovensko je taktiež EU, či ozaj sme tam iba do počtu? Tak načo nás tam treba?
Keď takto zhrnieme všetko, z toho vyplýva, že nie je treba vôbec voliť nikoho do týchto pochybných štruktúr. Nie 1%, ale n u l a % je výhodnejšie, aspoň usporíme napr.14 x 15 000 eur, t. j. 210 000 eur mesačne, čo je ročne 2 milióny 520 tisíc eur!!!!!!!. Beriem to ako vyhodené peniaze. Keď dáme spolu 700 poslancov európskeho parlamentu, tak sú to miliardy, lebo šéfovia majú mesačný príjem viac ako 40 000 eur. Do Bruselu sú to väčšinou iba prechádzky našich poslancov. Niektorí ako Kukan, Záborska, Mikolaško, Maňka, Beňová a iní už sú tam pomaly štvrť storočia, čo je pre nich veľmi výhodný job a žiadne pozitívum. Sú to zbytočné voľby, je len balamutenie a klamanie našich občanov. Lebo Slovensko ako štát v Bruseli a európskom parlamente nič neznamená.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.