Založ si blog

Zaručuje ústava bezplatnú zdravotnú starostlivosť?

Ústava SR ako základný zákon, podľa článku č.40 má zaručovať občanom Slovenska bezplatnú zdravotnú starostlivosť. Ako je to v skutočnosti? Keď sa lekári zmluvne nedohodnú s príslušnou poisťovňou, tak štát nevie zaručiť pre občanov bezplatnú zdravotnú starostlivosť tak ako je uvedené v ústave. Mimo toho systém zmlúv poisťovní s lekármi je stále problematický a absolútne ako systém je nevhodný, nakoľko je všeobecne známe, že nie všetky zdravotné úkony sú zazmluvnené. Taktiež finančné limity poisťovní nedovolia niektoré úkony bezplatne vôbec vykonávať, nakoľko sú v zmluvách časovo obmedzené na určité obdobie. Pokiaľ je finančný limit prekročený, pacienti musia čakať aj niekoľko mesiacov na nejaký zákrok, alebo operáciu a v mnohých prípadoch pacient musí zomrieť, lebo k lekárskemu zákroku sa nedostane. Ako je to možné, že v určitom období boli vládou a dokonca zákonom stanovené sadzby za lekárske úkony, keď ústava to nedovoľuje?
Tento systém, ktorý sa používa v novodobom kapitalistickom režime na Slovensku je absolútne zlý a nevyhovujúci pre starostlivosť o zdravie našich občanov.
Ako je to možné, že za bývalého režimu bola bezplatná starostlivosť o zdravie občana zaručená bez výhrad a pri tom nebolo potrebné žiadne zazmluvňovanie, žiadne čakanie na zákroky a mimo toho všetky lieky boli bezplatné, akurát pacient zaplatil za recept 1 slovenskú korunu, čo je 3 centy v dnešnej mene. Samotné zdravotníctvo na Slovensku bolo na vysokej úrovni.
Týmto terajším systémom sme dokázali zničiť takmer všetko, aj to, že pacient si musí do nemocnice nosiť príbor, dokonca i toaletný papier, atď. Tak čo na to novodobí zbohatlíci, ako vládni predstavitelia, oligarchovia, prezident Kiska, minister Solymos, bývalý minister Počiatek, Kaliňák, poslanec Matovič a ďalší, ktorých ročný príjem predstavuje vyše 1/2 milióna eur? Vás sa čakacie doby vôbec netýkajú, svojimi peniazmi si kúpite nielen osobného lekára, ale dokonca aj zdravie, ale čo na to tí, ktorí nemajú ani na lieky? Takýto systém vám ako aristokratom vyhovuje však? Ani vám nevadí, že sa nedodržuje ústava?

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.