Založ si blog

Nenormálna byrokracia a diktát tohto režimu

Za súčasného režimu vzniklo nesmierne množstvo rôznych byrokratických aktivít a množstvo zákonov a predpisov, ktoré nepomáhajú, ale strpčujú bežnému ľudu život a ktoré sme v minulosti nepoznali. Samozrejme tí, ktorí sa narodili po roku 1980 nemôžu a nemajú právo na túto tému polemizovať, lebo vyrástli v žraločom systéme tohto režimu a nevedia si normálny demokratický systém ani predstaviť. Spoločenské vlastníctvo výrobných prostriedkov, pôdy, vody a nerastného bohatstva malo obrovský význam v jednoduchosti riešenia a vybavovania akejkoľvek činnosti v živote človeka. Každý človek bez rozdielu mohol stúpiť na akékoľvek územie bez akéhokoľvek zákazu, nie ako teraz, všade je nápis „zákaz vstupu, súkromný pozemok“. Zavedenie súkromného vlastníctva vytvorilo množstvo prekážok v realizácii akejkoľvek činnosti a mimo toho pripravilo živnú pôdu pre podvody a korupciu.
Len keď napr. ide sa stavať cesta, alebo diaľnica, nespočetné množstvo vyvlastňovania, ťahaníc a súdnych sporov. Pri zadávaní zákaziek okrem korupcie je veľmi zdĺhavá príprava, trvajúca celé mesiace. Kontrola je minimálna a dochádza k množstvám politických sporov. Pred časom bolo jedno, kto zákazku mal, lebo každý podnik bol štátny a nikto sa preto nemohol obohacovať, každý bol zamestnanec štátu, nikto nebol súkromník, preto korupcia bol neznámy pojem.
Vznik mnohých zdravotných poisťovní a systém zazmluvňovania lekárov, ktorý pred časom nikdy nebol, obmedzil časovo i množstvo lekárskych úkonov pre pacientov, čím sa zhoršila celková zdravotnícka starostlivosť o človeka. Oproti tomu, keď lieky boli zdarma, teraz, keď sa za lieky platí, doplácajú na to najmä dôchodcovia, ktorí najviac lieky užívajú a mimo toho vysoké platby za niektoré úkony a operácie mnohí ľudia nedokážu finančne pokryť a operácie sa odkladajú do neznáma. Vybavovanie zdravotníckych potrieb pre telesne postihnutých je celá kalvária. Pre 30 tisícové mesto pred časom stačili 3 lekárne a teraz je ich 18, čo svedčí o maximálnej spotrebe liekov a lekári akurát iba udržiavajú ľudí v chorobnom stave, nie žeby ich liečili.
V ústave je zakotvená bezplatná zdravotná starostlivosť, čo je v skutočnosti obrovský klam.
Napr. parkovanie aut bolo kdekoľvek bezplatné. Teraz súkromné spoločnosti vytlkávajú peniaze od národa, mnohokrát neoprávnene.
Banky, poisťovne a telekomunikačné spoločností si robia s ľuďmi čo sa im zachce. Pre svoje zisky odierajú ľudí rôznymi poplatkami a určujú bezhraničné podmienky.
Chudobní občania musia zniesť neprávosti, nakoľko nie sú schopní viesť nejaké súdne spory, lebo nemajú peniaze na veľké finančné požiadavky sudcov a advokátov, pre ktorých politici pripravili slušnú životnú úroveň. Za minulého režimu sa za súdne spory neplatilo.
Vynikajúce školstvo sa dostalo na mizivú úroveň. Rozdrobilo sa školstvo na súkromné, cirkevné a tiež štátne, absolútna dezorganizácia. Neriadi to štát ako voľakedy, ale mestá a okresy, kde nevie ľavá ruka čo robí pravá a napr. taký okres Svidník nevie čo potrebuje taká Skalica a pod. V každej dedine je vysoká škola a produkujú nám nepoužiteľných ľudí, hlavná vec, že berú súkromníci peniaze od štátu na počty študentov, ktorých sa snažia udržiavať, aby mali biznis. Je to doslova dezorganizácia. Kde ste a kde ste boli doposiaľ politici?. Tak, ako ste pohnojili všetko čo bolo pred časom dobré, tak dopadlo aj školstvo a ďalšie oblasti spoločenského života.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Ukrajinskí predstavitelia zatiaľ oficiálne nepriznali, že ich krajina dostala strely ATACMS dlhého doletu.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.