Založ si blog

Čo nám priniesol kapitalizmus, ktorý nazývajú demokracia.

Kapitalizmus je forma štátoprávneho usporiadania, založeného na súkromnom vlastníctve výrobných prostriedkov, triednej spoločnosti a vykorisťovania človeka človekom. Tento systém, ktorý ovládol slovenskú spoločnosť od roku 1989 zničil predovšetkým medziľudské vzťahy, a tým, že rozdelil obyvateľstvo na triedy, uvalil do chudoby takmer 70 % obyvateľstva. Vytvoril slovenskú aristokraciu, ktorá okráda ľudí o ich dôstojné živobytie. Vládni a politickí predstavitelia zneužívaním médií, najmä prostredníctvom televízie, ktorú na Slovensku ovláda západný kapitál, vytvárajú štvavú psychózu a ohováranie minulého režimu. Vytvárajú gloriolu krvilačnému systému, kde kapitál kruto ničí život človeka na Slovensku. Množstvo ľudí trpiace chudobou nachádza východisko v samovraždách. Rozrastá sa počet ľudí bez domova, žijúcich v kanáloch, pod mostami, ktorých východiskom je iba zahlušiť mozog alkoholom, aby nevnímali ľudské utrpenie. Priniesol to minulý režim?, či kapitalizmus, ktorý nazývate tzv. „demokracia“ len preto, aby to dobré znelo?. Keď dôchodca alebo jeho opatrovateľ nesmie mať mesačný príjem viac ako minimálna mzda, lebo im to zákonom bude krátené a tiež niektoré rodiny nemajú z čoho žiť. No vládni predstavitelia, politici, bankári a oligarchovia 40 alebo 50 tisícami mesačných prijmov si užívajú blaho kapitalistického luxusného života. Bodaj by si tento systém nechránili aj políciou. Zákony sú tvorené tak, aby slúžili kapitálu a oligarchii. Krádež je viac trestaná ako zabitie, lebo je zákonmi mimoriadne chránený súkromný majetok, ktorý je alfou a omegou kapitalistického systému. Kontrola nadobudnutia obrovských súkromných majetkov je takmer žiadna. Lesy, pôda i vodné priestory sa nekalým spôsobom vo veľkom rozsahu stávajú súkromným majetkom, kde bežnému obyvateľovi je zakázaný vstup. To sa snažia nazývať „slušným Slovenskom.?“
Systém kapitalistického podnikania je založený na podvodníckom systéme všeobecne. Zásada je čo najviac nahromadiť zisk, za akýchkoľvek podmienok. Výrobca klame obchodníka a obchodník klame spotrebiteľa – občana. Zisky poľnohospodárov a potravinárov ničia kvalitu potravín, napr. šunky už pomaly nebudú obsahovať ani 50 % mäsa, viac sa používajú dusičnany v potravinách a pod.
Život ľudí sa totálne mení na konzumentov, krvilačných predátorov, karieristov a mnoho ľudí sa upriamuje na životnú dráhu nie na prácu, ale na účinkovanie v rôznych hrách, kde platové podmienky mnohonásobne prevyšujú hoci aj vysoko odbornú prácu. Kvôli kariére ľudia mávajú menej a menej detí. Množstvo mladých ľudí užíva drogy a odvodené od toho a od rôznych novodobých stresov je množstvo ľudí psychicky narušených a tým sa stáva, že sa rodí málo detí ale rodi sa aj viac rôzne poškodených. Mimo toho kvôli nedostatočným životným podmienkam vo vlastnej vlasti, odchádzajú najmä mladí ľudia do zahraničia, ničia sa rodinné vzťahy a trpia rodiny.
Slovenská spoločnosť sa stáva okrem neprispôsobivých občanov spoločensky nezdravá. Ľudia sa vraždia, zabíjajú, súdia, klamú, urážajú, nenávidia, ohovárajú, robia sa rôzne podrazy, jedni žijú na úkor iných atď, atď.
Kam kráča naša spoločnosť? Žijeme šťastnejšie, že máme viac aut?, viac televízorov, telefónov? Ľudia a najmä tí mladí sú snobi a strácajú tú človečenskosť, dokonca aj radosť zo života. Lebo mať viac niečoho je iba mamonárstvo. Nenahradzuje to v poslednom období ani zvýšené podnecovanie náboženského povedomia, ktoré aj tak pre mladých je viac zaujímavé hýrenie, sexualita, žúrky a utiekanie sa k ľahtikárskemu životu.
Snaha vládnucej vrstvy je udržať národ na uzde tým, že dať mu dostatok chleba a množstvo hier, aby nemal času rozmýšľať o svojom životnom postavení. Preto ešte nikdy nebolo poriadaných toľko hier jednak v televíznych prenosoch, jednak rôznymi divadlami, športovými podujatiami, koncertami ap. ako v poslednom období.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.