Prečo musia byť na Slovensku mimovládne organizácie

21. marca 2021, miramar, Nezaradené

Slovenský štát už takmer nič nevlastní. Všetko vlastníctvo prechádza do súkromných rúk. Preto vláda nemá dostatok finančných prostriedkov, aby dokázala financovať rozhodujúci činnosti v štáte. Len okrajovo rozhoduje o rozvoji štátu. Rozhodujú o tom súkromné nadnárodné i domáce súkromné spoločnosti, zahraničné banky a poisťovne. Preto štát disponuje iba s prostriedkami, čiže omrvinkami ktoré plynú z daní. Drvivá väčšina financií smeruje na súkromné účty v bankách.
Z uvedených dôvodov štát nemá možnosť financovať rôzne potreby spoločnosti. O tieto aktivity sa snažia rôzne mimovládne organizácie buď prosením financií od sponzorov, alebo dokonca vláda niektoré z nich priamo podporuje. Všetky tieto aktivity svoju činnosť robia živelne, bez akejkoľvek súvislosti a perspektívneho pohľadu na ciele štátu. Preto je tu chaos, kde dokonca štátu diktujú mimovládne organizácie. Vláda je odkázaná na oligarchov a najmä na banky, ktoré zneužívajú svoje postavenie, ktorým vláda sa iba prispôsobuje.
Je pri tom treba konštatovať, že za socializmu, kde štát svojou organizáciou riadenia akýchkoľvek činností dokázal riešiť všetko a taktiež financovať všetko a nebolo treba žiadnu mimovládnu organizáciu.