Založ si blog

Slovenskí športovci, verzus dôchodcovia.

Politici, novinári, dokonca členovia akadémie vied a ďalší často točia o tom, ako Slovensko zvládne financovanie dôchodkov v nastávajúcom období. Pokladám to za absolútne nielen scestné, ale bludné, ba dokonca sú to tupé pomazané hlavy, keď dôchodcovia, ktorí priniesli v minulosti pre vás dnešní vládcovia vybudovaný štát, do ktorého ste sadli ako do kočiara a teraz riadite tento štát od buka do buka. Je to výsmech pre takých vládcov tohto štátu, keď napr. mesačné zvýšenie dôchodku bolo 1,98 eur!!!!? Nielen to, ale dôchodca nie je zviera, ktoré má vyžiť mesačne z 250, alebo z 350 eur. Čo ste to urobili z našich seniorov? Tak môžem vám smelo povedať, že za socializmu dôchodcovia boli považovaní za rovnocenných ľudí s ostatnými a pri tom nemíňali žiadne peniaze na lieky, ktorými ich maximálne teraz zaťažujete.
Keď som si dovolil porovnať dôchodcov so športovcami, tak si predstavte, že taký 20 ročný chalan, ktorý sa hraje na ihrisku, alebo na klzisku nejakú tú hodinu denne a nejaký jeden zápas cez týždeň, má príjem od 2 000 do 5 000 eur !!! Mimo toho aké náklady má každý klub na všetky práce súvisiace s výstavbou a údržbou štadiónov, dresov, spotrebou vody, robenie umelých trávnikov, ošetrovaním ľadu na klziskách, cestovné autobusami, lietadlami nocľažné a stravu s presunom do iných miest poťažne do iných štátov na zápasy, za týždeň je to množstvo tímov. Pri tom značné množstvo obslužného personálu využíva tieto prostriedky ako vedúci klubov, asistenti, maséri tréneri, lekári, brusiči, psychológovia, obsluha, atď. Okrem množstva klubov dospelých je veľa rôznych mládežníckych klubov a každý má o finančné krytie postarané. Mimo loptových športov, ako futbal, hokej, volejbal, hádzaná pólo, tenis a ďalších ako biatlon, vodáci, atď, atď. je mnoho individuálnych športovcov, ktorí poberajú nemalé príjmy. Všetci chodia na rôzne letné i zimné sústredenia do zahraničia si zastreliť z luku na niekoľko týždňov a všetko to stojí obrovské financie. Keď položíme otázku čo ten, alebo onen športovec priniesol do vienka národného hospodárstva ? Nič, iba z národného hospodárstva ťaží a to nemálo, čo sa nedá zrovnať s príjmom dôchodcu, ktorý sa v minulosti takmer od roboty zodral. Mimo toho podporujeme množstvo hráčov, ktorí sú z Afriky, Srbska, Ukrajiny, dokonca z Kanady, atď. Niekto z vás povie, že je tu množstvo sponzorov, ktorí dávajú športovcom 2 % z daní. Samozrejme, prečo 2 % z daní nedávajú firmy na dôchodky? Tým by sa odstránil problém financovania zo štátneho rozpočtu. No namiesto toho nielen športovcom, ale aj rôznym nevládnym agentúram a špekulantom vláda poskytuje podporu, ani nevie na čo, nikdy nikto to nekontroluje. Povedzte, že nemám pravdu? Pre tento zadubený štát je obrovský problém financie pre dôchodcov, ale oveľa väčšie financie pre šport nie je vôbec problém, hoci neprinášajú nič pre štát, ale iba pre seba. Ako sále hovoria, že si idú na nejaký šampionát, alebo olympiádu iba užiť a všetko majú zadarmo. Dôchodcovia si neužívali a nemali nič zadarmo, ale tuho pracovali.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.