Tvorcovia hodnôt

2. novembra 2016, miramar, Nezaradené

Vážení priatelia, zamysleli ste sa niekedy nad tým, akú ekonomickú štruktúru obyvateľstva na Slovensku máme? Jedna časť je tá, ktorá je pracovne spôsobila, ale je nezamestnaná, (tvorí asi desatinu obyvateľstva), druhá časť je nespôsobilá práce (ako deti a mládež, dôchodcovia, alebo z iných dôvodov sú neschopní pracovať). Tretiu časť tvoria zamestnaní občania. Ale zo zamestnaných je iba malá časť, ktorá tvorí hodnoty no drvivá väčšina hodnoty netvorí. Sú to predovšetkým:
. štátni zamestnanci na všetkých stupňoch (úradníci)
. armáda
. policajti
. sudcovia
. právnici
. bankoví úradníci
. pracovníci poisťovní
. herci včítane obslužného personálu
. speváci
. pracovníci herní
. poslanci
. hovorcovia
. obchodníci
. prepravcovia
. učitelia
. zdravotníci
. športovci
. sociológovia
. politológovia
. filozofi a historici
. chatári
. SBS a ochrankári
. upratovačky
. čašníci
. účtovníci
. rôzne agentúry
. neziskové organizácie
. veštiari a šarlatáni
. duchovenstvo a náboženskí pomocníci
. redaktori
. moderátori
. novinári
. exekútori
. a mnoho ďalšich profesií
Keď k tomu pripočítame dôchodcov, školskú mládež, študentov a deti, zdravotne nespôsobilých a masu nezamestnaných, tak nám ostáva minimálne množstvo obyvateľstva, ktoré skutočne tvoria materiálne hodnoty.
Premnožili sme najmä počty úradníkov, policajtov, právnikov, hovorcov, politológov a sociológov, neziskových organizácií, rôznych agentúr, asistentov, poradcov i duchovenstva. Všetko sa platí zo štátnej kasy. Peniaze vytvárajú iba tvorcovia hodnôt, ostatní iba prelievajú peniaze z jednej skupiny do druhej (ako napr. za dopravu, služby, obchod a podobne.)
Politológovia, ministerstvo práce, ba dokonca i Slovenská akadémia vied plačú, že narastá počet dôchodcov a nebude na dôchodky a pod. Znížme počet úradníkov, sudcov, právnikov, policajtov, hovorcov, vytvorme také pravidlá, aby neodchádzali peniaze do zahraničia, urobiť opatrenia pre zníženie počtu milionárov a rozdielov medzi bohatstvom a chudobou, tak bude aj na zdravotníctvo, školstvo, dôchodcov i infraštruktúru.
Uvediem ďalší príklad. Keby sa zrušili na rok všetky športy, koľko by sa evidovalo nezamestnaných. Títo takzvaní zamestnanci sú v porovnaní s ostatnými zamestnancami o mnoho finančne zvýhodňovaní a pri tom sa iba hrajú. Na šport sa vynakladá omnoho viac financií ako napr. na zdravotníctvo či školstvo a dôchodcovia aby po šesťdesiatke hneď vymierali. Je množstvo nezrovnalostí, ktoré v našom štáte existujú ako nefunkčné, predimenzované, alebo absolútne nežiaduce. To všetko sa musí tolerovať, lebo vládne v štáte kapitál a tomu sa prispôsobuje všetko.