Založ si blog

Voľby eurposlancov ?

Vyše 700 000 ľudí na Slovensku žije na úrovni chudoby a vyše 90 % ľudí sa lopotí každodennou drinou tak, aby si udržali aký-taký život v tejto spoločnosti. No určité percento si užíva luxusný kapitalistický život. Už 28 rokov vládne nám kapitalizmus a 14 rokov nám vládne Európska Únia, včítane europoslancov, ktorých národ volí. Nie je div, že na Slovensku je účasť na eurovoľbách veľmi nízka, možno najnižšia v rámci celej EU. Nie, že by si politici položili otázku príčiny tohto stavu, ale stále len kecajú. Sú pre to viaceré dôvody:
1/ Ľudia necítia priamo na svojej koži, na svojich príjmoch, na svojej životnej úrovni nejaký prínos EU. Stále hovoríme len v makročíslach a štatistikách, stále sa len chválime koľko peňazí dostávame z EU, ale nikto nehovorí o tom, koľko do EU vrážame a koľko odčerpávajú západné korporácie, supermarkety, firmy, banky a poisťovne zo Slovenska do svojich materských krajín na západ.
2/ Podrobne sledujem, tak ako množstvo našich občanov politické dianie doma, ale i v celej EU, ale nemáme žiadne informácie čo pre nás naši europoslanci doposiaľ urobili. Nikdy sa nespovedajú svojim voličom, aký prínos priniesli pre bežného človeka. Žiadne odpočty nejakých aktivít, žiadne vystúpenie v slovenskom sneme. Aký dôvod mám ísť voliť europoslancov? A ako ja viem kto je ten kto bude hájiť moje záujmy? Je to volenie na slepo a ja a nielen ja nemáme dôveru k žiadnym poslancom o ktorých nevieme čo tam v Bruseli robia. Akurát viem, že berú 10 tisícové platy a viac a to je všetko.
3/ Každý z europoslancov háji záujmy svojej frakcie a svojej strane, ale kto je tam za Slovensko bez ohľadu na frakciu? Kto chráni záujmy Slovenska, keď sú stranícky diametrálne rozdelení do frakcií a sú v spojení so stranami inch štátov?
4/ Čo z toho, keď máme zastúpenie iba napr. 13 poslancov a naproti tomu Nemecko, Francúzsko, ap. majú zastúpenie po 90 poslancov. Týmto zastúpením Slovensko ako také má iba podradné hlasy. Preto takýmto systémom nemáme v európskom sneme žiadnu dôležitosť, zbytočne sú naši poslanci tam, akurát to že si berú významné príjmy. Nie stranícke krysy, ani nie nejaké frakcie, ale rovnocenné zastúpenie každého štátu s rovnakým počtom hlasov, bez ohľadu na to, aký je veľký štát. Aj preto nastal BEXIT, že Angličanom diktovalo Nemecko a Francúzsko a Angličania ako bývalý vládca sveta to nezniesli.
5/ V našej ústave je zakotvený zákon, ktorý hovorí, že zákony EU sú prednostné pred zákonmi slovenskými. Z toho dôvodu a z dôvodov predchádzajúcich je Slovensko nie rovnocenným partnerom vedeniu EU, ani ostatným väčším štátom EU. Takto to berú západné štáty (viď aj hlasovanie o liekovej agentúre). V rámci EU Slovensko predstavuje VEĽKÚ NULU.
Z uvedených dôvodov ľudia nepotrebujú ísť voliť nejakého europoslanca. Zároveň ani nevieme ktorého poslanca ľudia majú voliť, keď ich ani ich ciele nepoznáme, čo chcú pre bežného občana na Slovensku v európskom sneme urobiť.
Celý systém európskeho snemu je humbung, je ich nenormálne veľa, ešte aj to, že z Bruselu sa ako stádo opíc premiestňuje do Strasburgu. Z akých peňazí sa to platí a z akých peňazí žije luxusným životom každý poslanec 10 až 30 tisícové platy a pri tom poniektorí majú vyše 10 a viac asistentov a poradcov.
Až sa tieto veci nedajú na správnu mieru, v o ľ b a e u r o p o s l a n c o v n e m á z m s e l !!!!!!!

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.