Založ si blog

Sociálny štát? , či marazmus?

Prezident Kiska zrazu sa spamätal, že Slovensko nie je sociálny štát!. Akože by sa teraz zobudil zo sna. Sociálny štát sme boli pred 30. rokmi, keď socializmus vytváral pre každého človeka dôstojný život. Nebolo bohatstva, ale nebolo ani chudoby a nebolo žiadneho bezdomovca. Každý mal prácu a ľudia sa tešili zo života.  Ešte aj každý Róm musel pracovať. Lekárska starostlivosť bola zdarma, lieky zdarma, školstvo zdarma, novomanželské pôžičky, nenávratné pôžičky, rekreácie zdarma, liečebné pobyty zdarma, ženy mohli ísť skôr do dôchodku, pre každé decko boli škôlky, a ďalšie rôzne sociálne vymoženosti.  No nebolo po vôli tým, ktorí patrili do buržoáznej čvargy. Preto aj dnešní potomkovia týchto a  bývalých statkárov, ktorí podkopávali skutočnú demokraciu a teraz denne ohovárajú bývalý režim, lebo im nebolo umožnené za socializmu vykorisťovať ľud. Toto sa deje teraz, každú chvíľu vystupujú tie krysy v televízii a manipulujú s vedomím najmä mladých, ktorým podsúvajú iba špinavosti. Pokiaľ budú takí, ako napr.  Kiska, Matovič, Mečiar, Slota, Kaliňák, Fígeľ, Dzurinda, Počiatek, Mikloš, ale aj Fico, Bugár, Danko, ktorí svojimi pol miliónovými  príjmami ročne a ďalší, ktorí okrádajú tento  štát o milióny eur každý mesiac, nikdy Slovensko nebude sociálny štát. Sám prezident K i s k a  si protirečí aj tým, že ako boháč, vlastniaci lietadlo a milióny eur na účtoch,  ktorý prišiel k svojmu bohatstvu tak, že oberal  úžerami ľudí o živobytie, a pri tom sa tvári ako samaritán. Akurát ten hovorí o sociálnom štáte?!! Že sa nehanbí !!!!!.  Veľmi sa čudujem niektorým moderátorom, ako je z TA3 Bielik, ktorého predkovia vždy bojovali za dobro národa, teraz vo svojej funkcii nadržiava buržoáznemu Slovenskému štátu s podporovaním kapitalizmu. To isté je treba povedať o Dolinskom, ktorý rýchlovýkrmom sa dostal na pôst, z ktorého pozýva do televízie tých najkrutejších predátorov. O špinavosti moderátorov televízie Markíza ani nehovoriť. Televízne spoločností, ktoré ovládajú svojim kapitálom západniari, nedávajú príležitosti tým, ktorí by obhajovali skutočnú ľudovú demokraciu a nie ten súčasný kapitalistický marazmus. Pokiaľ budú vládnuť vykorisťovatelia – predátori, ktorí sú tu od roku 1989, nikdy ozajstný sociálny štát tu nebude.!!!! Teraz pri výročí Havlovej revolúcie jednotliví polici pred národom sa vystatujú a pretekajú v tom, kto hlasnejšie štrngal kľúčmi ako malé chvastajúce sa opice.

Ďalšie mrtvé a zranené slovenské opatrovateľky

21.12.2023

Zo Slovenska pracuje v zahraničí, najmä v Rakúsku, Nemecku Švajčiarsku a v ďalších štátoch mimo Slovenska niekoľko tisíc opatrovateliek. Nakoľko tie žienky najmä z Východného a Stredného Slovenska nenašli doposiaľ dostupnosť práce vo svojej vlasti, museli za nedôstojných podmienok hľadať prácu v zahraničí. Tieto ženičky, niektoré skoro šestdesiatníčky sú [...]

Ako slovenská mafia a slovenská aristokracia urobila ekonomickú genocídu slovenského národa

03.12.2023

Začiatky prechodu od socializmu ku kapitalizmu boli poznačené obrovskými machináciami a podvodmi slovenských politikov i ďalších vplyvných osobnosti. Predovšetkým to boli právnici, ktorí vytunelovali fungujúce slovenské podniky. 80 % slovenských podnikov, včítane poľnohospodárskych družstiev bolo doslova zničených a tých lukratívnych 20 % boli pohltené zahraničným [...]

LGBTI ako novodobá choroba ľudstva

01.12.2023

Chémia vládne svetu. Celé galaxie vo vesmíre, včítane vzniku našej planéty sú výsledkom chemických procesov. Chémia sa dostáva čím ďalej , tým viac do každodenného života človeka. Neustále snahy o dorábanie väčšieho množstva potravín a aj zvyšovanie ziskov výrobcov potravín, sa zvyšujú výnosy plodín tým, že sa stále vo väčšej miere používajú rôzne [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.